Com hi ha vida més enllà del futbol, de tant en tant  convé analitzar aspectes econòmics d’altres esports. Tot i que el recent informe “Balance de la situación económico-financiera del baloncesto español 1999/2015” del Comité Superior de Deportes (CSD) és millorable, val la pena analitzar alguns indicadors econòmics dels clubs ACB (dades en milions d’euros, M€):

Es cronifiquen les pèrdues significatives (malgrat els ingressos augmenten de 79 (13/14) a 95M€ (14/15), de forma que la darrera temporada els clubs ACB van patir pèrdues de 69M€; bé és cert que bona part d’aquestes van ser “suportades i subvencionades” per clubs de futbol: Reial Madrid (28M€) i el Barça (22M€). Si analitzem en la composició de la despesa, pot advertir-se que només la de personal (fonamentalment esportiu) per sí mateixa representa el 128% dels ingressos: 

En conclusió, la situació econòmica i financera del Basket professional a final de la temporada 2.014/15 es pot qualificar de dramàtica. No sembla agosarat pensar que cal un replantejament profund de la competició, la filosofia dels clubs i molta col·laboració entre les parts implicades (ACB, ABP). En el proper article ens endinsarem en la situació patrimonial dels clubs ACB.       

Albert Deulofeu Schilt – Economista – @Albert_Deulofeu